"Hledáš-li pravdu, nedívej se dál než k svému srdci." John Lennon

..........................................................................................................................................

Výrobek a surovina

14. srpna 2013 v 8:37 | PIGI
Jaký je rozdíl mezi výrobkem a surovinou? Výrobek je již spracované jídlo, které jde následně do obchodů. Surovina, je produkt, ze kterého se vyrábí výrobek. A já si myslím, že je surovina mnohem zdravější, než kdejaký výrobek. Proč? Protože každý výrobek, musí projít chemickou úpravou, aby mohl jít do obchodů, kde má něco vydržet a né se hned skazit žeano. A vždycky když poslouchám člověka, který se snaží žít zdravě, jak si dal dnes ke snídani jogurt a cerálie. Jo... ten jogurt možná obsahuje vápník a cerálie vlákninu...ale taky i jedy pro naše tělo. To naše tělo se prostě musíme naučit poslouchat aby bylo spokojeno.



Něco o tom jednom:
Přiznám se, trpěla jsem anorexií a jíst suroviny mě doporučila jedna paní léčitelka. A vyléčila mi moji bolest břicha příčinou anorexie. A né jenom bolest břicha, ale i psychyku. A sama jsem pocítila rozdíly, když jsem nějakou dobu jedla výrobky. Upřímně všem doporučuji, aby to zkusili. Ale teď zpět k tématu...

Já si myslím, že jsou lidi prostě jenom líný nic v tom není... a nebo taky nemají peníze to je větší příčina alejenom kvůli penězům to taky není! My nejsme bohatá rodina patříme k té nižší vrstvě a jím suroviny. Ono to je možná ještě levnější si myslim. Protože si to může člověk sám vypěstovat na zahradě, nebo vyrobit doma. Takže třeba místo aby jste si koupili už hotovou instantní polévku, si radši uvařte svoji... Jediné co si asi člověk musí koupit je jogurt... ten je těší vyrobit... ale taky to jde a je dobrej! Ale já osobně bych to moc s jogurtama nepřeháněla protože jo to takové kyselé a když to má člověk každý den, tak mu to na střevní mikroflóru taky nemusí dělat dvakrát dobře. To samé bych to nepřeháněla se "zrním". Ano nazvala jsem to zrní, protože to jedí králíci a slepice a na naše trávení to není ani moc stavěno. Ale všeho moc škodí, takže nemůžeme vyloučit že by jsme to vůbec nejedli nebo naopak, že by jsme to jedli pořád. Pod pojmem "zrní" jsem myslela ovesné vločky aj. suroviny tohoto typu. Říká se, že to funguje na střeva jako kartáč. Že vám to střeva krásně vyčistí. To je pravda! A právě proto, když jsi jíme každý den, tak nám to střeva naopak poškodí...no lajcky řečeno "poškrábe" :). Takže to jsou 2 produkty, se kterými bych to až tak moc nepřeháněla. Ale co můžeme přehánět je ovoce a zelenina. Ta nám ničím nemůže škodit...


Takže takovej můj jídelníček:
Nejlepší je to všechno střídat. Můžeme si koupit takové výrobky, jako je rohlík, máslo...nebo i čokoláda (hořká, mléčná...) atd. to není takové zlo jako jiné výrobky a s tím si tělo ras dva poradí. Tkže třeba jíst rohlík s máslem, zeleninu, ovoce, občas i ten jogurt a vlákninu, upečte si, nebo uvařte něco vlastního! Myslím si, že to lidé nejsou schopni dělat jen proto, že zlenivěli. Někdy i slýchám lidi, co si stěžují, že jsou na vaření a pečení antitalenti... Nojo asi má na to někdo větší a někdo menší talent, ale to neznamená, že častějším zkoušením, to nebude lepší! To jsou jenom výmluvy! To si myslím.


Jeste co uznáte za vhodné Jen NASLOUCHEJTE SVÉMU TĚLU a nenaslouchávejte jen svým chuťovým buňkám...


(druhé obrázky z GOOGLE, ostatní obrázky ze stránky DEVIANTART)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama